15MIN
Czas przygotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 3 szklanki gotowanych nopali (nopalitos) ze słoika, odsączanych i opłukanych
- 1 szklanka świeżego pokrojonego w kostkę pomidora
- 1/2 szklanki świeżej posiekanej kolendry oraz dodatkowo kolendra do dekoracji
- 1/2 szklanki cebuli pokrojonej w cienkie plastry
- 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra virgin
- 1 łyżka stołowa soku z limonki
- 2 łyżeczki drobno posiekanej papryki serrano
- 1 łyżeczki Oregano w torebce
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki Pieprz czarny, grubo zmielonego
- 1/2 szklanki awokado, obranego, bez pestki i drobno pokrojonego (opcjonalnie)
- 1/2 szklanki sera wegańskiego, drobno pokrojonego (opcjonalnie)
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce