1/2
szklanki
awokado, obranego, bez pestki i drobno pokrojonego (opcjonalnie)
1/2
szklanki
sera wegańskiego, drobno pokrojonego (opcjonalnie)
Instrukcje
1Wszystkie składniki, z wyjątkiem awokado i sera wegańskiego, umieść w dużej misce i dobrze wymieszaj.
2Bezpośrednio przed podaniem sałatki na stół dodaj ser wegański i awokado, jeśli masz na nie ochotę. Delikatnie wymieszaj. Udekoruj sałatkę pozostałymi liśćmi kolendry. Podawaj z chipsami kukurydzianymi.
3Wypróbuj porady kulinarne: Nopale to liście opuncji przypominające kształtem łzę. Są zbierane przez cały rok w ciepłych i suchych regionach Meksyku. Młode liście mają delikatny, kwaskowy smak i chrupiącą, a zarazem lekko ciągnącą się konsystencję. Soczyste liście jada się zarówno na surowo, jak i gotowane w różnych potrawach meksykańskich. W Meksyku sprzedawane są zazwyczaj świeże, nieprzetworzone liście, ale na rynkach latynoamerykańskich, w sklepach internetowych oraz w większości supermarketów można znaleźć nopalitos w słoikach.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.