1Kukurydzę grilluj na średnim ogniu przez 10 do 12 minut lub do czasu aż zmięknie i miejscami lekko się zwęgli, od czasu do czasu obracając. Odetnij ziarna kukurydzy z kolby.
2Dodaj do nich pomidory, paprykę, cebulę, sok z pomarańczy i 1/2 szklanki sosu Chamoy. Wymieszaj w dużej misce. Przed podaniem przechowuj w lodówce.
3Włóż łososia do naczynia żaroodpornego. Natrzyj górę każdego filetu 1 łyżką sosu Chamoy.
4Piecz w piekarniku nagrzanym do 175°C przez 12 do 15 minut. Rozdziel widelcem każdy filet na duże płatki.
5Do każdego taco włóż 4 plasterki awokado, dodaj kukurydzę, 2 łyżki kwaśnej śmietany i ½ filetu z łososia. Polej pozostałym sosem.
6Sos Chamoy
7Wsyp wszystkie składniki do blendera, zmiksuj na średnich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
8Przechowuj w przykrytym pojemniku w lodówce przez maksymalnie 5 dni.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.