1Pstrąg po prowansalsku pieczony z cytrynami i szalotkami
2Pstrąga nacieramy ziołami oraz odrobiną musztardy (także wewnątrz). Układamy na papierze dodajemy do wnętrza ryby 2 plasterki cytryny, pokrojone na ćwiartki szalotki oraz czosnek i zawijamy. W papierze bo ona zatrzymuje aromat i naturalny sos. Rybę możemy posypać koperkiem. Podajemy z bagietką i oliwą prowansalską.
3Sałatka
4Oliwki i pokrojone pomidorki koktajlowe doprawiamy oliwą i ziołami, czosnkiem mieszamy i gotowe.
5Oliwa prowansalska
6Wystarczy wsypać trochę ziół do małej buteleczki, zalać oliwą i szczelnie zamknąć. Wyrazista oliwa stanie się jeszcze bardziej aromatyczna. Taka buteleczka, ładnie udekorowana może być świetnym, własnej roboty upominkiem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.