1Do przeciśniętych przez praskę lub zmielonych ziemniaków dodaj masło, mąkę, jaja, mleko, starty na drobnej tarce ser, pieprz ziołowy i sól do smaku i wyrób na jednolite ciasto.
2Z ciasta formuj małe kulki. Rozwałkuj je i nadziewaj farszem z makreli. Formuj na kształt pierogów i układaj na posypanej mąką tacy.
3Pierogi posmaruj z dwóch stron rozkłóconym jajkiem, oprósz bułką tartą i smaż na złoty kolor.
4Podawaj z kwaśną śmietaną lub gęstym jogurtem, posypane świeżo posiekanym szczypiorem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.