1Opłucz mięso w bieżącej wodzie, oczyść z niepotrzebnych błonek i osusz.
2Cebulę posiekaj na małą kostkę i podduś ją na rozgrzanej i natłuszczonej patelni do momentu, aż się zeszkli. Do zeszklonej cebulki dodaj wątróbkę i podsmaż aż mięso się lekko zarumieni.
3Dodaj wino i pozostałe przyprawy, przykryj patelnię przykrywką i duś na małym ogniu przez ok 2 minuty. Całość przełóż do miksera i zmiel składniki na gładką masę.
4Wyłóż foremkę papierem do pieczenia i przelej masę.
5Piecz pasztet w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 20-25 minut.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.