1Podziel kaczkę na mniejsze kawałki, włóż do garnka, dodaj przyprawy, np. jałowiec, pieprz, listek laurowy, goździki i gotują ją na wolnym ogniu przez ok 40-60 minut.
2Ugotowane mięso oddziel od kości i odłóż na bok.
3Odlej szklankę bulionu.
4Ugotuj grzyby w bulionie z kaczki, po ugotowaniu przełóż grzyby do miski z kaczką i przelej sos do miseczki z kajzerkami, by bułka wchłonęła aromatyczny bulion.
5Odsącz bułki z nadmiaru wody i dodaj je do kaczki.
6Podsmaż wątróbkę na smalcu, do momentu aż środek zrobi się różowy.
7Dodaj wątróbkę i przyprawy do pozostałych składników i zmiel na jednolitą masę.
8Dopraw pasztet gałką muszkatołową, solą i pieprzem, dodaj jajko i dokładnie wymieszaj.
9Wyłóż foremkę papierem do pieczenia i przelej masę.
10Piecz pasztet w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 50-60 minut.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.