1Lekko podgrzej pół odmierzonego mleka, dodaj drożdże, cukier, wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce na 20 min.
2W pozostałym mleku rozpuść masło.
3Do przesianej mąki dodaj sól, 1 jajo, drożdże i mleko z masłem a następnie wyrób na jednolite ciasto. Odstaw pod przykryciem w ciepłe miejsce na 40-50 min.
4Wyrośnięte ciasto energicznie przemieszaj ręką, następnie formuj podłużne bułki wypełnione farszem. Układaj na blaszce z papierem do pieczenia, lekko spłaszcz i odstaw w ciepłe miejsce pod przykryciem na ok. 20 min.
5Piekarnik rozgrzej do 190 stopni, bułki posmaruj rozkłóconym jajkiem, posyp sezamem, piecz ok. 15-20 min.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.