1 i ½
łyżeczki
liści zielonej herbaty lub zielonej herbaty matcha w proszku
1/2
łyżeczki
Chili w torebce
Instrukcje
1Piec rozgrzej do temperatury 140°C
2Plasterki imbiru osusz ręcznikiem papierowym. Imbir ułóż na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia zapobiegającym przyleganiu i piecz przez 20-30 minut lub do momentu, aż imbir odparuje. Pozostaw do lekkiego ostygnięcia, a następnie grubo posiekaj.
3Na średniej patelni teflonowej podgrzewaj ocet na średnim ogniu przez 10-15 minut lub do czasu, aż jego objętość ostanie zredukowana do 1 łyżki stołowej. Dodaj sól morską; gotuj, mieszając przez 5 minut lub do czasu odparowania wody. Przełóż na blachę do pieczenia i rozprowadź sól cienką warstwą. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie połam sól, jeśli zbiła się w grudki.
4Mieszaj sól morską, posiekany imbir, zieloną herbatę i kruszone papryczki, aż składniki dobrze się połączą. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku, w chłodnym i suchym miejscu. W razie potrzeby wszelkie grudki rozkrusz przed użyciem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.