Naleśniki po azjatycku nadziewane fajitą z papryczką hatch

30M
Czas przygotowania
45M
Czas gotowania
25
Składniki

Składniki 8 (po pół naleśnika) Porcje

  • Naleśniki
  • 2/3 szklanki mąki
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1/2 łyżeczki Sol morska
  • 1 1/2 szklanki ciepłej wody
  • 1/2 łyżeczki oleju sezamowego lub dowolnego oleju roślinnego
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 4 jajka
  • Fajita z papryczką hatch
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 1 łyżeczka Sol morska
  • 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
  • 500 g steków bavette (oczyszczonego z nadmiaru tłuszczu)
  • 1 średniej wielkości cebula pokrojona w plasterki
  • 1 średniej wielkości papryczka hatch pokrojona w plasterki (lub innej ostrej papryczki)
  • 1 puszka pieczonych krojonych pomidorów (nieodcedzonych)
  • 2 łyżeczki Chili w torebce
  • 1 łyżeczka Kmin rzymski mielony
  • 1 szklanka startego sera Monterey Jack (lub cheddar)
  • 1 średniej wielkości dojrzałe awokado (obrane, bez pestki i pokrojone w plastry)
  • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • pokrojona w łódeczki limonka do podania

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce