1Kaszę zalej wrzątkiem w proporcjach 1:2, przykryj i odstaw na 5-8 minut.
2Do wystudzonej kaszy dodaj 1 pokrojoną w kostkę, podsmażoną cebulę, starte jaja ugotowane na twardo, pokrojoną w kostkę wędlinę. Dodaj 2 surowe jaja, natkę pietruszki, dopraw solą, papryką i kminem rzymskim. Wyrób na jednolitą masę.
3Formuj owalne kotlety a następnie panieruj je w jajku i bułce tartej.
4W rondelku podsmaż na maśle pokrojoną w kostkę pozostałą cebule, dodaj groszek, podlej wodą duś razem przez kilka min. dodaj śmietanę, zmiksuj na jednolita konsystencję, dopraw solą i pieprzem.
5Usmażone kotlety podawaj z puree z groszku.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.