1Wymieszaj paprykę, czarny pieprz, cynamon, kminek, imbir i sól w misce. W płytkim naczyniu wymieszaj ½ łyżki mieszanki przypraw z mąką. Obtocz kurczaka w mieszance mąki, a pozostałość odłóż na później. Na średnim ogniu rozgrzej olej na patelni, dodaj kurczaka. Gotuj przez 7 minut, aż kurczak przyrumieni się z obu stron. Zdejmij kurczaka z patelni i odstaw.
2Na patelni wymieszaj cebulę, marchew, czosnek i resztę mieszanki przypraw. Gotuj, mieszając przez 5 minut lub do lekkiego przyrumienienia cebuli. Przełóż kurczaka z powrotem na patelnię, dodaj ziemniaki, oliwki, cytrynę konserwowaną, po 1 łyżce kolendry i pietruszki, liści laurowych i wywaru.
3Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, gdy kurczak i ziemniaki będą miękkie. Posyp po 1 łyżce kolendry i pietruszki. Jeśli chcesz, podawaj z gotowanym kuskusem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.