3Wrzuć paski kurczaka do tak przygotowanej marynaty i odstaw do lodówki na 2 godziny.
4Przygotuj sos jogurtowy: miętę opłucz i osusz. Listki drobno posiekaj. Do reszty jogurtu dodaj curry, chilii i posiekaną miętę. Dopraw do smaku solą. Odstaw na pół godziny do lodówki żeby smaki się dobrze połączyły.
5Mięso osącz delikatnie z marynaty i nabij paski kurczaka na patyczki do szaszłyków.
6Opiekaj na grillu kilka minut, co jakiś czas obracając szaszłyki. Podawaj z sosem jogurtowym.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.