Składniki
8 porcji (po 1 szklance)
Porcje
-
2
łyżki
Mieszanki przypraw Cajun
-
1
łyżka
Sól czosnkowa w torebce
-
1
łyżeczka
Kolendra w torebce
-
450g
udek z kurczaka bez skóry i bez kości, pokrojonych w kostki wielkości 2,5 cm
-
2
łyżki
oliwy z oliwek extra virgin
-
1 i 1/2
szklanki
cebuli pokrojonej w kostkę wielkości 2,5 cm
-
3
szklanki
wody
-
6
torebek zielonej herbaty
-
2
szklanki
ryżu Arborio
-
1 i 1/2
szklanki
papryki w kilku kolorach (pokrojonej w kostki 2,5 cm)
-
225
g
kiełbasy andouille, pokrojonej skośnie na grube plasterki grubości niewiele ponad 1 cm
-
1
szklanki
cebulki dymki pokrojonej na skos