1W misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą i sól. Stopniowo dolewaj wodę, ciągle ubijając aż do osiągnięcia gładkiej konsystencji.
2Na koniec, ciągle mieszając, wlej olej i ubijaj trzepaczką do połączenia się składników (ciasto powinno być rzadkie).
3Mięso z kurczaka natrzyj przyprawą do gyrosa, odstaw na 20 min.
4Na mocno rozgrzanej patelni obsmaż mięso z kurczaka na brązowy kolor. Zdejmij z palnika. Na patelnie wlej wymieszany z ketchupem miód i ocet. Gotuj na wolnym ogniu kilka minut, doprawiając pieprzem ognistym i solą.
5Kiedy sos lekko zgęstnieje dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka i gotuj razem ok.5 min.
6Na dużą patelnię (28-30 cm) wlej ¼ ciasta naleśnikowego, rozprowadź równomiernie, smaż 2-3 min, następnie na naleśnika wlej 1 roztrzepane jajko, smaż kolejne 1-2 min, przewróć na druga stronę i smaż 2-3 min aż naleśnik będzie rumiany. Powtórz kolejno z każdym naleśnikiem.
7Każdego naleśnika od strony bez jajka posmaruj sosem barbecue, rozłóż ¼ nadzienia z kurczaka oraz ¼ surówki colesław, złóż lub zwiń, podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.