Owsiane batoniki cynamonowe z kremem i sosem rumowo-rodzynkowym

15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 8

Składniki

  • Step 1
  • Rumowy sos z rodzynkami:
  • 175 g (6 uncja) rodzynek
  • 125 ml (4 uncje cieczy) ciemnego rumu
  • Owsiane batoniki z kremem i cynamonem:
  • 75 g (3 uncja) zwykłych płatków owsianych, do późniejszego podziału
  • 125 g (5 uncja) mąki
  • 50 g (2 uncja) brązowego cukru
  • 1 1/2 łyżeczki Cynamon mielony w torebce
  • 50 g (2 uncja) zimnego masła pokrojonego na porcje
  • 200 ml (7 uncja cieczy) maślanki, do późniejszego podziału
  • 175 g (6 uncja) cukru kryształu
  • 3 łyżki roztopionego masła
  • 5 jajek
  • 1 Wanilia laska
  • 125 g (5 uncja) cukru pudru

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy