Baba staropolska z kurkumą

Baba staropolska z kurkumą według naszego przepisu to tradycyjny wielkanocny wypiek, który sprawdzi się również w roli codziennej słodkości do kawy czy herbaty. Sproszkowana kurkuma nadaje ciastu bajecznie złocisty kolor, a dodatek smażonej skórki pomarańczowej wypełnia wypi... Baba staropolska z kurkumą według naszego przepisu to tradycyjny wielkanocny wypiek, który sprawdzi się również w roli codziennej słodkości do kawy czy herbaty. Sproszkowana kurkuma nadaje ciastu bajecznie złocisty kolor, a dodatek smażonej skórki pomarańczowej wypełnia wypiek intensywnym cytrusowym aromatem. Gwarantujemy, że błyskawicznie zniknie z patery! Czytaj więcej Czytaj mniej
12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • 500 g mąki pszennej
  • 1 kostka masła
  • 60 g drożdży
  • 50 ml spirytusu
  • 1/2 szklanki mleka
  • 12 żółtek
  • 60 g smażonej skórki pomarańczowej
  • sól
  • 1/2 szklanki cukru
  • 60 g rodzynek
  • 1 łyżeczka Cukier Z Wanilią
  • 1/2 łyżeczki Kurkuma w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy