2Umieść brokuły na blaszce do pieczenia z ząbkiem czosnku, posyp połową przyprawy Baharat Street Food, a następnie skrop je 1 łyżką oleju. Dokładnie wymieszaj, a następnie piecz przez 20-25 minut.
3W międzyczasie podgrzej suchą patelnię na dużym ogniu, dodaj nasiona dyni i praż przez 1-2 minuty. Usuń nasiona z patelni i pozostaw do ostygnięcia na talerzu, na tej samej patelni smaż halloumi przez minutę po każdej stronie na złoty kolor. Odłóż na bok. Następnie smaż cebulę w pozostałym oleju przez 5 minut lub do zmięknięcia. Dodaj pozostałą część przyprawy Baharat Street Food, 3 łyżki wody i soczewicę. Podgrzewaj na patelni przez kilka minut. Na koniec dodaj pomidory, zdejmij z ognia i odłóż na bok.
4Aby przygotować sos tahini obierz pieczony ząbek czosnku, zmiażdż na desce do krojenia nożem, przenieść do małej miski z pastą tahini. Wymieszaj z pozostałą wodą, olejem i sokiem z cytryny. Soczewicę serwuj na dwóch talerzach. Na wierzchu ułóż ser haloumi z pieczonymi brokułami, posyp pestkami dyni i skrop sosem tahini.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.