1Ciasto na ravioli zagniatamy z 15 żółtek i 0,5 kg mąki z odrobiną soli i oliwy. Gotowe ciasto rozwałkujemy na ok 3-4 mm i dzielimy na dwa. Na 1 płacie ciasta umieszczamy farsz z serka ricotta, migdała i maliny.
2Przykrywamy 2 płatem ciasta i wygniatamy stemplem do ravioli nadając kształt, delikatnie przyciskając brzegi. Jeżyny miksujemy z cukrem i przecieramy przez sito, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Ravioli gotujemy w słonej wodzie, serwujemy na sosie oprószone startą gorzką czekoladą i dekorujemy listkiem mięty.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.