1Na początku musisz przygotować ciasto, podobne do naleśnikowego. Do miski wsyp mąkę, pamiętaj, żeby ją przesiać, wtedy nabierze powietrza i będzie bardziej puszysta, potem sodę i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj. W oddzielnej miseczce roztrzep widelcem jajko, tak żeby miało jednolitą konsystencję. W mące „wykop” małą studnię, do której wlej jajko, mleko i łyżkę oleju roślinnego. Używając rózgi wymieszaj wszystkie składniki, tak żeby nie było grudek.
2Jak ciasto będzie miało jednolitą konsystencję dodaj pestki z laski wanilii i cynamon. Oczywiście wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie miskę zakryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na minimum 30 minut.
3W międzyczasie obierz i pokrój ananasa w plastry o grubości około 0,5 cm i wykrój środek, tzw. drewno z ananasa. Wyciągnij ciasto z lodówki, a wiórki kokosowe wysyp do płaskiego naczynia. Najpierw obtocz ananasa w cieście, a potem w wiórkach. Tak przygotowane pajdy przełóż na talerz.
4Frytkownicę rozgrzej do 170 stopni. Jeśli nie masz frytkownicy, po prostu w dużym garnku rozgrzej olej. Pajdy z ananasa smaż pojedynczo przez około 4 do 6 minut.
5Gotowe danie możesz przybrać świeżymi borówkami, lub innymi owocami, które lubisz. Na koniec wszystko posyp cukrem pudrem i dołóż listki melisy. Smacznego!
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.