1Pomidory zmiksuj, dodaj mieszankę. Odstaw na 15 minut. Ciasto zagnieć z drożdży, wody, mąki i szczypty soli, dodając na koniec olej. Przykryj lnianą ściereczką i odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
2Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkuj (ok. 3 mm). Cebulę pokrój w pióra, paprykę w paski. Ciasto posmaruj dwiema łyżkami sosu, posyp startym serem.
3Na wierzchu ułóż: szynkę, cebulę, paprykę i oliwki. Piekarnik razem z blachą do pieczenia rozgrzej do temp. 220°C.
4Pizzę przełóż ostrożnie na blachę i piecz przez ok 10-15 minut. Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.