Składniki
10 porcji
Porcje
-
3
gałązki
gojnika (łącznie z łodygą, liśćmi i kwiatami)
-
2
Liście laurowe w torebce
-
225
g
makaronu spaghetti, złamanego na połowę
-
1
średnia bulwa fenkułu, pokrojona na cienkie plasterki
-
450
g
pomidorów koktajlowych lub winogronowych, przekrojonych na pół
-
3 i 1/2
szklanki
wody
-
1
łyżka
Oregano w sloiczku
-
2
łyżeczki
utartej skórki cytryny
-
1 i 1/2
łyżeczki
Czosnek granulowany w torebce
-
1
łyżeczka
Sól morska
-
1
opakowanie
(170 g) liści młodego szpinaku
-
1/2
szklanki
pokruszonego sera feta
-
1/2
szklanki
oliwek Kalamata bez pestki, pokrojonych
-
2
łyżki
świeżego soku z cytryny