Jednogarnkowe spaghetti z zieloną herbatą, fetą i oliwkami Kalamata

14
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 10

Składniki

  • Step 1
  • 3 gałązki gojnika (łącznie z łodygą, liśćmi i kwiatami)
  • 2 Liście laurowe w torebce
  • 225 g makaronu spaghetti, złamanego na połowę
  • 1 średnia bulwa fenkułu, pokrojona na cienkie plasterki
  • 450 g pomidorów koktajlowych lub winogronowych, przekrojonych na pół
  • 3 i 1/2 szklanki wody
  • 1 łyżka Oregano w sloiczku
  • 2 łyżeczki utartej skórki cytryny
  • 1 i 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 1 łyżeczka Sól morska
  • 1 opakowanie (170 g) liści młodego szpinaku
  • 1/2 szklanki pokruszonego sera feta
  • 1/2 szklanki oliwek Kalamata bez pestki, pokrojonych
  • 2 łyżki świeżego soku z cytryny

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy