1Kurki dokładnie umyć i oczyścić, a następnie drobno pokroić. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać połowę masła i zeszklić na niej cebulę, dodać grzyby i smażyć ok. 10 min aż zmiękną.
2W misce rozkłócić jajka razem ze śmietaną, posiekanymi ziołami oraz solą i pieprzem.
3Do smażących się grzybów dolać masę jajeczną i wrzucić pozostałe masło. Smażyć na małym ogniu, mieszając, aż jajecznica się zetnie.
4Jajecznica z kurkami smakuje najlepiej ze świeżym chlebem posmarowanym masłem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.