Penne z polędwiczką w sosie musztardowo-pomidorowym

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Polędwiczkę pokrój na cienkie plastry, oprósz solą i pieprzem, obsmaż na mocno rozgrzanej patelni, zdejmij.

  • Na tej samej patelni podsmaż cebulę, dodaj pomidory z puszki, musztardę, śmietanę. Gotuj wszystko ok. 5 min, następnie przełóż wszystko do głębokiego naczynia i zmiksuj do uzyskania kremowej konsystencji.

  • W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie.

  • Jogurt wymieszaj z czosnkiem, dopraw solą i pieprzem.

  • Sos z powrotem umieść na patelni, dodaj mięso, makaron dokładnie wymieszaj. Przed podaniem nałóż łyżkę jogurtu, posyp pomidorami, ogórkiem i miętą.