Penne z polędwiczką w sosie musztardowo-pomidorowym

15M
Czas przygotowania
25M
Czas gotowania
14
Składniki

Składniki 4 Porcje

  • 200 g polędwiczki wieprzowej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę
  • 1 puszka pomidorów pokrojonych
  • 3 łyżki Musztarda ostra
  • 100 ml śmietany 30 %
  • 250 g makaronu penne
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 1 mały ogórek bez nasion pokrojony w kostkę
  • 1 pomidor bez skóry pokrojony w kostkę
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • Pieprz czarny
  • Sól morska

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce