Gołąbki z kaszą to staropolska alternatywa dla klasycznych zawijańców z ryżem. Korzystając z naszego przepisu, możesz przyrządzić gołąbki z kaszą gryczaną, jęczmienną lub jakąkolwiek inną, którą lubisz. W farszu znajdzie się miejsce również na mięso mielone lub boczek, a tak...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
30MIN
Czas przygotowania
1GODZ.
Czas gotowania
13
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4-6
Składniki
- 1 duża kapusta włoska
- 200 g suszonych grzybów
- 200 g kaszy gryczanej, jaglanej lub jęczmiennej
- 2 łyżki masła
- 500 g mięsa mielonego lub boczku
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- olej
- 2 łyżeczki Majeranek w torebce
- Sól morska
- Pieprz czarny
- Liście laurowe w torebce, opcjonalnie
- Ziele angielskie w torebce, opcjonalnie
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce