Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczone warzywa z pikantnym sosem chili

Pieczone warzywa to proste i szybkie w przygotowaniu danie. Ponadto jest nie tylko smaczne ale i zdrowe, pełne substancji odżywczych. Idealne dla osób dbających o linie.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Przygotowanie warzyw:

  • Warzywa kroimy w plastry, buraczki cieniutko. Układamy je na blaszce (wyłożonej papierem), najlepiej partiami, jedne obok drugich tak, aby stworzyć ładną kompozycje. Następnie doprawiamy przyprawami i skrapiamy oliwą. Pieczemy około 40min w 180 st.

  • Przygotowanie sosu:

  • Jogurt dokładnie mieszamy z przeciśniętym czosnkiem i chili. Warzywa podajemy na talerzu z porcja sosu jogurtowego, który nakładamy obok warzyw.

Oceny i komentarze: 0