Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pasztet z fasoli z suszonymi pomidorami

Składniki
Porcja dla: 8
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 1 godz. Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
1 godz. Czas gotowania
  • Przełóż fasolę do sitka i dokładnie opłucz ją wodą.

  • Cebulę i czosnek obierz i posiekaj na drobną kostkę, a następnie podsmaż je na patelni natłuszczonej olejem, aż zmiękną. Dodaj cebulę i czosnek do fasoli.

  • Dodaj do suszone pomidory i 4 łyżki oliwy. Dodaj bułkę tartą, świeżo zmielony pieprz, suszone zioła, oliwki i pozostałe przyprawy. Zmiel wszystkie składniki na gęstą masę. Nie przejmuj się jeśli wszystkie składniki nie będą dokładnie wymieszane.

  • Wyłóż papierem do pieczenia foremkę.

  • Masę przełóż do foremki i piecz w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni przez ok 1 godzinę.

  • Gotowy pasztet wystudź i włóż do lodówki na minimum godzinę.

Oceny i komentarze: 0