Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kotlety ziemniaczane z ziarnami słonecznika i dyni

Kamis prezentuje przepis na kotlety ziemniaczane z ziarnami słonecznika i dyni, polane sosem śmietanowym z dodatkiem szafranu i łososia wędzonego. Kotlety ziemniaczane to znakomita propozycja dla wegetarian i osób, które starają się ograniczać mięso w swojej diecie. Aromatyczny sos ze szczyptą curry, zeszkloną na oliwie cebulą, podlany białym winem nadaje kotlecikom wyrazistszy smak.

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę i jajka doprawić do smaku.

  • Dodać pestki i zeszkloną cebulę.

  • Formować kotleciki i smażyć na rozgrzanej oliwie.

  • Resztę cebuli – zeszklić, dodać curry i podlać winem białym i odparować do połowy, wrzucić szafran, zagotować dodać śmietanę i łososia pokrojonego w paseczki.

  • Kotleciki polać sosem.

Oceny i komentarze: 0