Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gruszki w zalewie z białym winem

Kamis przedstawia przepis na gruszki w zalewie z białym winem. Ich lekko korzenny aromat idealnie komponuje się z pieczonymi mięsami, nadaje charakteru sałatkom i przełamuje smak wytrawnych deserów. Przekonaj się, że goździki, kardamon i cynamon to wyborowe towarzystwo dla gruszki. Przetwory w zalewie winno-octowej osłodzą Ci chłodne, zimowe wieczory.

Składniki
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • Wino zagotować z octem, cukrem, cynamonem, goździkami i ziarenkami z owoców kardamonu.

  • Dodać obrane i pokrojone na połówki lub w ćwiartki gruszki i gotować 5 minut.

  • Gruszki ułożyć w słoikach, zalać gorącą zalewą, zakręcić a następnie pasteryzować około 10-15 minut.

Porady Gotowanie

Przetwory konserwowane w zalewie octowej są cennym źródłem witamin, makro - i mikroelementów, gdy zimą nie mamy dostępu do świeżych owoców.

Oceny i komentarze: 0