Słoninę drobno pokroić, podsmażyć w oleju, wyjąć i odsączyć.
Na 5 min przed podaniem dodać klopsiki, posypać resztą natki.
Tłuszcz pozostawić w garnku.
Natkę umyć, osuszyć i posiekać.
Proszek na placki wymieszać ze szklanką zimnej wody, dodać połowę natki i skwarki, odstawić na około 5 min.
Z masy uformować 18-20 klopsików, wrzucić do posolonego wrzątku, gotować na małym ogniu 5-8 min, odcedzić.
Cebulę obrać, posiekać, marchewki obrać, umyć, pokroić na plasterki.
Kapustę umyć, pokroić w paski.
Masło rozpuścić w tłuszczu ze słoniny, włożyć warzywa, dusić 6-8 min.
Dodać bób, wlać bulion, zagotować, przyprawić solą, Pieprzem, Tymiankiem i Gałką Muszkatołową, gotować pod przykryciem 10-15 min.