Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Buraczki w zalewie octowo-miodowej

Marynowane buraczki w słoikach to doskonała alternatywa dla świeżych, letnich warzyw w chłodne, jesienno-zimowe dni. Sprawdź przepis Kamisa na buraczki w zalewie octowo-miodowej. Mają lekko octowy posmak z odrobiną wyczuwalnej słodyczy – zarówno tej pochodzącej z buraków, jak i z miodu. Pełnię smaku gwarantuje niezastąpiony duet przypraw: ziele angielskie i liść laurowy. Zaproś znajomych na degustację jesiennych przetworów. Zobaczysz, że ten prosty przepis na pyszne buraczki w słoikach zrobi furorę wśród twoich gości.

Składniki
Sposób przygotowania
30 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
30 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Buraczki ugotować w osolonej wodzie, pod koniec dodać 2-3 łyżki octu. Wystudzić, obrać i ułożyć w słoikach.

  • Wodę zagotować z octem, miodem i przyprawami.

  • Gorącą zalewą zalać buraczki. Dokładnie zakręcić pokrywki i pasteryzować słoiki około 25 min.

Porady Gotowanie

Zalewę możesz użyć jako bazę pod barszcz.

 

Oceny i komentarze: 0