Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Tarta ze szpinakiem i łososiem

Tarta ze szpinakiem i łososiem to świetna propozycja dla osób, które szukają pomysłu na wykwintną kolację. Aby nadać potrawie wyrazistego smaku, dodaj do niej świeżo zmielonego pieprzu, szczyptę gałki muszkatołowej i odrobinę bazylii. Wytrawna tarta ze szpinakiem na cieście francuskim doskonale komponuje się z lampką białego wina. Sprawdź nasz przepis!

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Rozmrozić ciasto i wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem formę do tart.

  • Szpinak oczyścić i krótko (2-3 min) blanszować w osolonej wodzie.

  • Rybę pokroić w kilkucentymetrowe kawałki.

  • Na cieście ułożyć część szpinaku i łososia, a następnie resztę szpinaku.

  • Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać bazylię, gałkę muszkatołową, przyprawić solą i pieprzem.

  • Zalać nimi tartę i wstawić do nagrzanego do 180° C piekarnika.

  • Piec około pół godziny, aż ciasto lekko się przyrumieni.

Oceny i komentarze: 0