Tarta z burakiem i kozim serem

Przepis przygotowany w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
40 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
40 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • Kaszę gotuj w 1 l nieosolonej wody przez 15 min na mocnym ogniu. Wyjmij i odstaw do wystudzenia.

  • Do kaszy dodaj suszone pomidory i 2 jajka. Dokładnie wymieszaj.

  • Kaszę rozwałkuj na papierze do pieczenia, przełóż z papierem do formy na tartę. Wstaw na 15 min do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni.

  • Upieczony spód posmaruj serem (zostawiając 2 łyżki), oprósz solą i pieprzem. Ułóz buraki, posyp orzechami i pozostawionym serem.

  • Piecz około 15 min w temp. 180 stopni. Podawaj z liśćmi botwinki.