Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Grzanki piwne z sosem Romesco

Przenieś się do słonecznej Hiszpanii i przygotuj grzanki z dodatkiem uproszczonej wersji sosu Romesco. Zaskoczy Cię połączenie piwno-maślanych grzanek i gęstego pikantnego sosu z papryki i pomidorów z migdałami i czerwonym winem.

Składniki
Porcja dla: 6
Sposób przygotowania
20 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
20 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Bagietkę pokrój na ukośne kromki. Podczas grillowania smaruj je roztopionym masłem wymieszanym z piwem.

  • Przygotuj sos: wszystkie składniki wraz ze zrumienioną kromką bagietki oraz przyprawami zmiksuj w malakserze na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem, ostaw na 15 minut do lodówki.

  • Grzanki podawaj z sosem.

Porady Gotowanie

Proponujemy uproszczoną wersję sosu Romesco. Oryginalny przygotowywany jest z pieczonej i wędzonej papryki z migdałami Marcona.

Oceny i komentarze: 0