Zapiekanka pastizio

22
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • DO FORMY:
  • 200 g makaronu
  • 2 łyżki utartego parmezanu
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1/8 litra rosołu wołowego (koncentrat)
  • 1 mała cebula
  • 1/8 litra białego wina wytrawego
  • 1 czubata łyzka bułki tartej
  • 2 łyżki masła
  • 1 białko
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki utartego parmezanu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki Cynamon mielony w torebce
  • SOS:
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki utartego parmezanu
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżeczka soli
  • Pieprz biały mielony w torebce
  • DO POSYPANIA:
  • 3 łyżki utartego parmezanu
  • 1 łyżka masła

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce