Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »

Sos meksykański

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Strąki papryki drobno pokroić i zmiksować na puree.

  • Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na maśle, dodać do paprykowego puree i zagotować.

  • Połączyć śmietanę z sokiem z cytryny i koncentratem pomidorowym, dodać pozostałe składniki, posolić i wymieszać.

  • Gotować 3 minuty.

Oceny i komentarze: 1

Dodaj komentarz

Komentarze

  • Marko Bolo na 9/6/2017

    Sos nie do jedzenia. Śmietana zdominowała smaki poszczególnych składników, mimo że przeczuwając to dałem jej mniej. Może to tylko moje zdanie? Doradzam przed dodaniem śmietany odłożyć małą porcję i przyprawić śmietaną, może komuś smakują takie klimaty. Ja swój "meksykański" sosik wyrzuciłem.

    Odpowiedz Czy to było pomocne?