Arepas z grecką sałatką tabbouleh i jogurtowym sosem chili

1GODZ.
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
26
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 12

Składniki

  • Arepas
  • 2 szklanki mleka
  • 2 szklanki wody
  • ½ szklanki niesolonego masła
  • 3 szklanki białej mąki kukurydzianej (masarepa)
  • 1½ łyżeczki Sól morska
  • 1 szklanki pokruszonego sera feta
  • Grecka sałatka tabbouleh
  • 1 szklanka wody
  • ½ szklanki suchej kaszy bulgur
  • 1 łyżeczka Sól morska
  • 1 szklanka porwanej na kawałki sałaty, np. rzymskiej
  • ½ szklanki drobno posiekanej natki pietruszki
  • ½ szklanki pokruszonego sera feta
  • 1 średniej wielkości pomidor gałązkowy pokrojony w kostkę
  • ½ szklanki pokrojonego ogórka (bez nasion)
  • ¼ szklanki grubo pokrojonych oliwek Kalamata
  • 3 posiekane cebule dymki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 2 łyżki posiekanej miety
  • 2 sztuki papryczki piri piri (posiekanej)
  • Jogurtowy sos chili
  • 1 szklanka jogurtu greckiego
  • 2 łyżki wody
  • 2½ łyżeczki Chili w torebce
  • 1½ łyżeczki Pieprz czosnkowy w torebce
  • ¾ łyżeczki Oregano w torebce
  • ¼ łyżeczki Sól morska

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy