00 0
image
Oceń

Śledź Królewski w marynacie octowej

Dla miłośników marynowanych śledzi, ale i dla tych, którzy chcą przygotować je pierwszy raz proponujemy śledzie marynowane w octowej zalewie z dodatkiem wyjątkowej mieszanki przypraw. O korzenno-słodkim smaku śledzi decyduje w tym przypadku duet goździków i cynamonu. Pikantności nadają im różne gatunki pieprzu, które są obecne w przyprawie: pieprz czarny, zielony, biały, różowy i czerwony. To nie tylko doskonałe danie na Boże Narodzenie, ale i iście królewska przystawka.

Składniki
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania
15 min Czas przygotowania
  • Filety wymocz w zimnej wodzie przez ok. 1 godzinę.

  • Pokrój na kawałki i ułóż w słoiku.

  • Następnie posyp pokrojoną w plasterki cebulą.

  • Ocet i wodę wlej do garnka, dodaj przyprawę i zagotuj.

  • Zalej śledzie wystudzoną zalewą.

  • Odstaw w chłodne miejsce na 2-3 dni.

Porady Gotowanie

Tak przygotowane śledzie są również idealną bazą do sałatek.

Oceny i komentarze: 0