00 0
image
Oceń

Tartoletki z pomidorami i mozzarellą

Małe tartoletki z lekkim włoskim nadzieniem z pomidorów i oliwek są pyszne i efektowne. Wykorzystując gotowe ciasto francuskie przygotujesz je bardzo szybko a gotowy zestaw włoskich ziół zapewni wspaniały smak. To może być ciekawa alternatywa dla pizzy.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • Foremki do tartoletek wysmaruj masłem, wyłóż ciastem francuskim.

  • Dodaj pokrojone w plastry pomidory, piórka cebuli, pokrojone w plastry oliwki, posyp ziołami włoskimi, dopraw solą i pieprzem przykryj cienkimi plastrami mozzarelli.

  • Piecz ok 20 min. w temp. 200⁰C

  • Przed podaniem oprósz szczyptą ziół.

Oceny i komentarze: 0