0 0 0
image
Oceń

Feta pieczona w cieście filo

Trochę Grecji w Twoim domu – kawałki sera feta doprawione greckimi ziołami i zapieczone w delikatnym cieście filo. Idealnym dopełnieniem smaków będzie rzymska sałata wymieszana ze słodkim arbuzem. Warto spróbować!

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Fetę pokrój na cienkie słupki, oprósz ziołami greckimi, dopraw pieprzem.

  • Na każdy kawałek fety połóż plaster pomidora, następnie zawiń w kilka warstw ciasta filo.

  • Posmaruj rozmieszanym jajkiem i piecz ok 10 min. w temp. 200⁰C.

  • Sałatę wymieszaj z kawałkami arbuza i pokrojona w cząstki cebulą, oprósz ziołami i skrop oliwą.

  • Upieczoną fetę podawaj na sałacie.

Oceny i komentarze: 0