Pasta jajeczna to idealny dodatek na co dzień i od święta. Prosta w przygotowaniu, może posłużyć jako dodatek do kanapki lub jako sałatka. Wypróbuj nasz sprawdzony i prosty przepis na pastę jajeczną z dodatkiem awokado.
Pasta jajeczna najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Jeśli chcesz, by Twoja pasta była mniej kaloryczna, możesz zastąpić majonez, jogurtem naturalnym. Tak przygotowaną pastę możesz przetrzymywać w lodówce przez kilka dni. Pamiętaj, że sekretem idealnej pasty jajecznej są wysokiej jakości jajka od kur z wolnego wybiegu oraz umiejętnie skomponowane i świeże przyprawy.
Dodaj do tradycyjnej pasty jajecznej grzybowego aromatu. Duś na maśle 20 dkg, pokrojonych w kostkę, pieczarek i dodaj je do pasty zamiast awokado.
Dla wielbicieli bardziej słonych i wyrazistych smaków proponujemy dodać ser feta lub suszone pomidory.