0 0 0
image
Oceń

Mufiny jajeczne

Jajka na śniadanie, w nieco innym wydaniu. Przygotujesz je równie szybko jak jajecznicę, a ich apetyczny kształt przekona niejadków. Mufiny wspaniale smakują na zimno, więc jeśli rano bardzo się śpieszysz, przygotuj je poprzedniego dnia. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
5 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
5 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • Jajka mocno roztrzep w misce. Dodaj pozostałe składniki, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, dopraw solą i pieprzem.

  • Masę umieść w wysmarowanych masłem, formach do muffin lub kokilkach do sufletów.

  • Wstaw do rozgrzanego do 190 st. piekarnika i zapiekaj przez ok 15 min.

Porady Gotowanie

Muffiny możesz przygotować z ulubionymi dodatkami np. papryką, pieczarkami, szpinakiem itp.

Oceny i komentarze: 0