Kutia to prawdziwa królowa polskich wigilijnych stołów. Ta słodka i pożywna potrawa od wieków spożywana była w okolicy Bożego Narodzenia na terenach dzisiejszej Polski, Litwy, Ukrainy, Białorusi i Rosji, choć historycy kulinariów podejrzewają, że ...
Czytaj więcej Czytaj mniej20MIN
Czas przygotowania
40MIN
Czas gotowania
9
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 8
Składniki
- 250 g pszenicy
- 250 g maku
- 1 litr soku pomarańczowego
- 100 ml miodu
- 100 g migdałów drobno posiekanych
- 100 g rodzynek
- 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego
- 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
- 1/2 łyżeczki Kardamon mielony
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce