00 0
image
Oceń

Konfitura z czerwonej cebuli

Karmelizowana cebula to wspaniały dodatek do pasztetów i mięs, również tych z grilla. Możesz ją zjeść od razu lub przechowywać w lodówce. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
30 min Czas gotowania
  • Cebule pokrój w grube piórka, podsmaż na maśle.

  • Dodaj ocet winny, goździki, pieprz młotkowany i duś na wolnym ogniu ok 30 min., podlewając wodą.

  • Pod koniec dopraw solą i majerankiem.

  • Przełóż do słoika. Ostudzony, odstaw do lodówki.

  • Podawaj z pasztetami, wędlinami lub pieczonym mięsem.

Porady Gotowanie

Jeśli schłodzisz cebulę w lodówce, nie będziesz płakać przy jej krojeniu.

Polecamy konfiturę z czerwonej cebuli do mięs, ale równie dobrze komponuje się z tofu i daniami wegetariańskimi.

 

Oceny i komentarze: 0