00 0
image
Oceń

Gofry z zielonego groszku

Gofry z zielonego groszku zachwycają kolorem i wspaniale smakują. To dobry sposób na przemycenie do posiłku groszku, bogatego w białko i witaminy. Podaj zielone gofry z jajkiem i boczkiem na śniadanie dla całej rodziny. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
30 min Czas gotowania
  • Groszek gotuj przez 5-7 min. w mleku, a następnie zmiksuj.

  • Białka oddziel od żółtek. Ubij je ze szczyptą soli na sztywną pianę.

  • Pozostałe składniki zmiksuj na jednolita masę, dodaj do nich białka. Całość delikatnie wymieszaj.

  • Ciasto umieszczaj partiami w gofrownicy, piecz ok 4-5 min.

  • Podawaj natychmiast po upieczeniu, z jajkiem sadzonym i plastrem smażonego boczku.

Oceny i komentarze: 0