00 0
image
Oceń

Marynowany czosnek z papryką piri piri

Czosnek posiada szerokie zastosowanie w kuchni i w lecznictwie. To naturalny antybiotyk nadający intensywny smak i aromat potrawom z mięs, ryb oraz warzyw. Jest doskonałym dodatkiem do pieczywa, czy dressingu sałatkowego; a marynowany z papryczką piri piri dopełni mocniejszym, ostrym smakiem mięsne pieczenie, gulasze i potrawki. Rób z nami przetwory!

Składniki
Sposób przygotowania
1 godz. Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
1 godz. Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • Ząbki czosnku ułóż w małych wyparzonych słoikach.

  • Wodę zagotuj z cukrem, solą z dodatkiem piri piri i wędzonej papryki. Na koniec dodaj ocet.

  • Gorącą marynatą zalej czosnek. Zakręć słoiki, wstaw do piekarnika i pasteryzuj około 15 minut w temperaturze 130 stopni.

  • Po wyjęciu odstaw do góry dnem do wystygnięcia.

  • Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Oceny i komentarze: 0