Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Spaghetti z pomidorami i kiełbasą

Chcesz urozmaicić swój ulubiony makaron z sosem pomidorowym? Dodaj do niego szklankę bulionu, łyżeczkę granulowanego czosnku i cebulę. Tak przyrządzone spaghetti z pomidorami i kiełbasą zadowoli każdego miłośnika włoskich smaków. Cały sekret dania polega na tym, żeby główne składniki podlać bulionem i dusić je przez 15 minut w wywarze. Aby podkręcić smak i aromat potrawy, dodaj do spaghetti z pomidorami i kiełbasą niecałą łyżeczkę przyprawy kuchni włoskiej od Kamisa. Bon appetit!

Składniki
Porcja dla: 3 osób
Sposób przygotowania
  • Cebulę drobno pokroić.

  • Obraną ze skórki kiełbasę rozgnieść widelcem.

  • Całość podsmażyć na oleju.

  • Pomidory obrać ze skórki, rozgnieść i dodać do kiełbasy.

  • Dolać bulion i dusić ok. 15 minut.

  • Po 10 minutach dodać Przyprawę kuchni włoskiej i czosnek granulowany.

  • Ugotowany makaron polać sosem i posypać startym serem.

Oceny i komentarze: 0