Usunąć z mięsa tłuszcz i błony.
Udziec podawać z ryżem lub gotowanymi ziemniakami, przybrany plastrami pomarańczy i polany częścią sosu.
Pozostałą część sosu podawać osobno.
Składniki marynaty wymieszać ze sobą i polać dokładnie całe mięso.
Przykryć i wstawić do lodówki na 24 godz., od czasu do czasu przewracając mięso.
Jagnię wyjąć z marynaty, natrzeć solą i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180° C przez ok. 2 godziny, co jakiś czas polewać marynatą i sosem z pieczenia.
Udziec wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce.
Z powierzchni sosu z pieczenia zebrać tłuszcz i wyrzucić.
Wlać resztę marynaty i zagotować.
Mąkę kukurydzianą zmieszać z 3 łyżkami zimnej wody i ciągle mieszając dodać do sosu.
W razie potrzeby dodać więcej soku pomarańczowego lub wina.