Ryżowo-jęczmienne congee z mango i kokosem

10MIN
Czas przygotowania
1GODZ. 45MIN
Czas gotowania
16
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 75 g czerwonego ryżu
  • 50 g kaszy jęczmiennej
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 500 ml wody
  • 400 ml soku z granatu
  • 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
  • 1/4 łyżeczki Imbir mielony
  • 1/4 łyżeczki zmielonego Ziele angielskie w torebce
  • 1 szczypta zmielonych Goździki w torebce
  • 40 g masła
  • 25 g płatków migdałów
  • 25 g nasion dyni
  • 15 g wiórków kokosowych
  • 100 g pokrojonego świeżego mango
  • 50 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka melasy z granatów

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy