Frytowane pączuszki z mamałygi z dipem tymiankowym z boczkiem

15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • Olej roślinny do smażenia
  • 8 plasterków boczku
  • 1 puszka (425 g) białej kukurydzy znixtamalizowanej (ang. hominy), odcedzonej, dobrze opłukanej i osuszonej
  • 1/2 szklanki ostrej galaretki paprykowej
  • 2 łyżki Ocet z polskich jabłek
  • 1 i 1/2 łyżeczki Tymianek w torebce
  • 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka Sól morska
  • 1/3 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 1/4 szklanki cebuli dymki pokrojonej na cienkie plasterki
  • 2 jajka, dobrze ubite
  • 2/3 szklanki mleka

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy